Har du noen gang drømt om en drink når du sitter i teltet etter en lang dagsmarsj? Du lot selvfølgelig spritflaska ligge hjemme, og nå angrer du.

Problemet er allerede løst:wikipedia.org kan vi lese at patent på prosessen ble tatt ut i USA i 1974. I Nederland kom et produkt for salg i 2007, utviklet av studenter, blant andre Harm van Elderen og Martyn van Nierop ved Helicon Vocational-instituttet in Boxtel.
Booz2go som det heter, er limefarget og inneholder ca 3% alkohol. En pakke som gir en drink koster rundt 1,5 euro. Om produktet er å få tak i i Norge, vites ikke, men pulveret regnes ikke som alkohol før det blandes med vann.

Selv om oppfinnelsen altså er flere år gammel, er det ikke før nå pulveret selges i USA, og da under navnet Phalcohol. Dette skal gi en alkoholprosent på rundt 12 etter utblanding i riktig mengde vann.

Rent teknisk er det slik at alkohol kan absorberes i cyklodekstriner, som er et sukkerderivat. På denne måten innkapsles alkoholen, og fluidet håndteres som et pulver.

Produktet egner seg naturlig ikke på topptur, unntatt kanskje som en kuriosa, da man uansett må ha med vann. Men på hyttetur eller telttur, med stor oppakting, brennern i sekken eller vann i brønnen, kan jo dette være en fin måte å spare vekt på.

Så neste gang du skal på fjelltur kan du, om du er heldig, nyte en bacardi-aktig drink, utblandet i det reneste fjellvann. 

Vi skal si fra når ølpulver er oppfunnet og i salg.