Mange av oss sliter med å finne ut hva vi egentlig vil. Man kjeder seg på jobben, og aner kanskje ikke hvorfor man tok den utdannelsen man tok – eller ikke tok. Så hvordan finner man da hva ens livsvei bør eller kan være? Her er noen tips:

1) Fokuser på hva det er som gjør at du opplever glede
Hva er det som får deg til å glemme at tiden går? Er det på en løpetur, at du lager mat, leker med barn, klatrer, sykler i skogen … uansett hva, så er det sannsynligvis meningsfullt for deg. Vær åpen for hva det er, selv om det aldri kan bli jobben din. Når du finner ut hva det er, så bruk mer tid på det. Det vil gjøre deg glad og fornøyd.

2) Bort med energityvene
Minimer aktiviteter som tapper deg for energi. Finn ut hva som ikke fungerer. Vanlige symptomer er helseproblemer, mangel på søvn, høyt stressnivå eller samlivsproblemer. Slikt skaper negative følelser og bremser positiv utvikling.

3) Ta eierskap i dine styrker og begrensninger
Ingen er gode på alt. Kunnskap og aksept er nøkkelen. Fokuser på dine styrker, slutt å fokuserr på dine svake sider. Er du flink med mennesker, eller liker du deg best alene på kontoret? Aksepter den du er og start der. Ens svakheter vil uansett vise seg. Om man vil jobbe med dem, så ta en av gangen, en hver uke. Alle har svake sider, så ingen grunn til panikk.

4) Hva er dine sterke sider?
Om det er flere ting du synes er meningsfulle, og ikke kan bestemme deg for hvilke du vil fokusere på, så kan et tips være å se etter hva du er god til. Hva er det for eksempel venner sier er dine sterke sider?

5) Involver deg
Meld deg til frivillig arbeid eller bli med i en klubb. Ta et kurs! Slik bygger du erfaring og finner ut mer om hvem du er og kan få gode kontakter.

Bruk noen måneder til å utforske disse punktene – uten forventinger og krav til deg selv. Dette vil gi deg dypere innsikt i hva som virkelig betyr noe.