Skjermbilde 2014-04-11 kl. 07.05.08

 

Nettstedet nicehair.org hevder at tapt hårmanke kan vinnes tilbake. På direkte spørsmål fra en leser svares det at:
«Hår mistes daglig, og dette er naturlig. Det som kalles «håravfall» skjer når nye hår ikke erstatter de tapte hårene. Hårsekkene entrer en dvaletilstand og håret blir tynnere. Men du kan altså aktivere de sovende hårsekkene.»

«Diagrammet over viser en liten, gjennomsiktig, nesten usynlig sovende hårsekk. Du har tusenvis av disse over hodebunnen. Når du aktiverer dem, blir håret mye tykkere.»

Aktiveringen skjer angivelig via fire hovedsteg; bedre blodtilførsel, fjerning av kalsium, tilføre essensielle aminosyrer og spesielt fjerne DHT, som er et hormon spesielt mannekroppen produserer – derav mannlig håravfall.

– Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å fjerne DHT fra hodebunnen din. Det er så enkelt som dette: Hvis du ønsker å stoppe håravfallet må du å fjerne DHT fra hodebunnen og blokkere DHT i kroppen din, skriver forfatter av boken, Chris Carter.

«Og hvis hodebunnen er skinnende, er hodebunnen bokstavelig talt dekket av et tykt lag av hårdrepende DHT. Hvis du ikke gjør noe annet for å hjelpe redde håret ditt, så gjør det; fjern DHT fra hodebunnen»

Les mer om Chris Carters tips for å fjerne DHT fra hodebunnen her. 

Det er flere andre måter å senke kroppens nivå av DHT, blant annet en pille som brukes for folk med prostataproblemer. Testoteron spaltes nemlig i prostata til blant annet DHT, og mistenkes å være årsaken. Ta pillen og du vil oppleve mindre håravfall.

Her kan du lese mer om DHTs virkning på hårsekkene. 

Et kjapt søk på nettet viser at det også er andre produsenter som produserer hårmidler som fjerner DHT fra hodebunnen.

Det spesielle med Chris Carters prosjekt er at han altså har skrevet en ebok, full av tips om hvordan du kan bevare din tynnende manke, og altså etter hans mening, vinne den tilbake.

Gray944